EFICIENTA ECOLOGICA
Semineele cu bio0etanol recomandate de catre Seminee de Vis sunt proiectate tehnic astfel incat sa asigure nu numai un consum minim de combustibil, ci si o combustie curata astfel incat 100% din caldura generata se pastreaza in interior.
CONSUMUL DE BIO-ETANOL
Spre deosebire de semineele care ard lemn sau gaz, comportamentul flacarii in cazul semineelor cu bio-etanol este mult influentat de fluxul de aer din jurul arzatorului si conditiile de tiraj.ambele putand avea un efect nedorit asupra temperaturii de ardere a bio-etanolului si a consumului de combustibil.
Specialistii de la Seminee de Vis pune la dispozitia clientilor sai experienta si cunostintele tehnice acumulate pentru a creea nu numai un semineu extraordinar din punct de vedere estetic ci si perfect functional si extrem de sigur in utilizare.
SIGURANTA IN UTILIZARE
Combinatia intre combustibil lichid, oameni si flacara deschisa poate fi una periculoasa.
Prin urmare am analizat foarte mult si cu mare atentie toate arzatoarele si semineele cu bio-etanol pentru a gasi produsele in care avem incredere maxima.
La fel ca si in cazul semineelor care ard lemn am gasit la partenerul nostru din Germania – Spartherm cu divizia sa de bioe-seminee Ebios-fire® produse testate si monitorizate foarte atent,atestate si certificate TÜV Germania.
Din 2009 Spartherm este membru al Comitetului de Experti insarcinat cu formularea unui nou Standard European pentru semineele cu bioetanol ,standard ce va intra in vigoare in intreaga Europa in viitorul apropiat.
CALITATEA AERULUI DIN INCAPERE
Spre deosebire de parerea generala , consumul de oxigen nu scade in primul rand calitatea aerului din incapere, ci mai degraba formarea de CO2. Dioxidul de carbon este o un compus chimic prezent in atmosfera dar este produs si de plante, animale, oameni si – desigur – orice proces de ardere, cum ar fi arderea bio-etanolului.
2 oameni produc in jur de 75 g de CO2 pe ora.Un foc care arde 0,5 litri de bio-etanol pe ora produce 740 g CO2.
Factorul secundar care influenteaza calitatea aerului din incapere este consumul de oxigen. Aerul contine in medie 21% oxigen. Aceasta inseamna ca o camera de 40 m² cu inaltimea plafonului de 2,5m (100m³) contine 27 kg oxigen.
2 oameni adulti in repaus consuma in jur de 55 g oxigen pe ora.Un foc care arde 0,5 litri de bio-etanol pe ora consuma 800 g de oxigen.
Pentru a mentine climatul in interior cat se poate de bun, adica calitatea aerului din incapere sa fie cat mai mare posibila in timpul functionarii unui semineu cu bio-etanol este esential sa planificati cu atentie dimensiunea arzatorului avand in vedere dimensiunea camerei, volumul si ventilatia acesteia.
Noi suntem aici pentru a va ajuta cu sfatul expertiilor nostri!